Amerikanci pojedu samo za Dan zahvalnosti 46 milijuna purana i u blagdanskoj sezoni neki se neminovno susretnu s kulinarskim nedoumicama.
“Profesionalno obučeni stručnjaci za purice” američkog proizvođača mesa peradi Butterball na telefonskoj su usluzi nesuđenim chefovima za sva goruća pitanja.
U 35 godina postojanja specijalne telefonske podrške kuhari su odgovorili na više od 100.000 pitanja o pripremi blagdanskih gozbi. “Linija za razgovor o puricama” dostupna je za Amerikance i Kanađane čitav studeni i prosinac.
Stručnjaci telefonom savjetuju kako pripremiti perad za pećnicu, nadjenuti je ili izrezati nakon pečenja. Daju savjete kako meso marinirati, ili koji komad treba ispeći, a koji pržiti.
Jedan od najčešćih poziva u pomoć odnosi se na neslavne kuhare koji nisu na vrijeme odledili puricu.
Uoči Dana zahvalnosti policija grada Kansasa tvitom je podsjetila sugrađane da je sad zadnji trenutak da odlede meso.
Pečena purica omiljeni je izbor 88 posto domaćinstava u SAD-u koji slave Dan zahvalnosti.
Gotovo petina godišnje proizvodnje purana u SAD-u završi na stolovima baš na Dan zahvalnosti.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.