Prezrele banane možete koristiti na razne načine, ali mnogi ih izbjegavaju jesti sirove kada gotovo cijela kora postane smeđa. Ako ste i vi među njima, možete se koristiti ovim trikovima kako bi vam banane ostale što duže svježe.
Kako prenosi MSN, banane ispuštaju plin etilen koji ubrzava proces truljenja. Zamotavanje u plastičnu foliju usporit će proces. Osim toga, možete kupiti vješalicu za banane i objesiti ih. To će spriječiti da se zgnječe, a uz to ‘kruženje’ kisika oko banana spriječit će ispuštanje plina etilena.
Ako želite da dulje traju trebali biste držati banane dalje od drugog voća kao što su jabuke, avokado, kruške i rajčica. Kada je svo voće zajedno na hrpi, jednostavno brže truli.
Kada počnu truliti, njihovu svježinu možete održati tako da ih pospremite u hladnjak. Zahvaljujući niskoj temperaturi, iznutra neće ni najmanje istruliti.
Još jedan trik koji odlično djeluje je špricanje banana sokom od agruma – kiselina iz limuna, limete ili naranče usporit će truljenje, piše Večernji list.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.