"Fuliranje Jungle" unatoč koroni, ali uz sve mjere opreza

Lifestyle 15. srp 202011:48 > 11:49
pixabay.com

U vrijeme koronavirusa izazovno je i nimalo jednostavno organizirati bilo koju manifestaciju, pa i na otvorenom, no može se, uz optimizam i striktno pridržavanje epidemioloških mjera, kaže direktor agencije "Kokoš ili jaje" Roman Pokos uoči početka manifestacije "Fuliranje Jungle".

Ta agencija je organizator manifestacije Fuliranje Jungle, koja će se u formi street food festivala od 15. do 26. srpnja održati na zagrebačkom Strossmayerovom trgu i okupiti neke od najboljih hrvatskih chefova i ugostitelja, DJ-jeva, grafitera i drugih.

Otvorenje je u srijedu u poslijepodnevnim satima, a nakon što se Fuliranje sadržajima i ponudom hrane i pića kao manifestacija ‘nametnula’ zadnjh godina jednom od popularnijih u sklopu zagrebačkog Adventa, organizatori su taj koncept odlučili proširiti na Jadran i ljeto.

“Slijedom brojnih upita prošle je godine u ljetu Fuliranje prvi put otišlo na more, a ove godine prvi puta organiziramo ljetno Fuliranje u Zagrebu. Cilj je prije svega druženje i opuštanje, koje nam je u vremenu pandemije svima potrebno, a ugostiteljima, DJ’ima i drugima pruža se prilika da nešto zarade u sezoni u kojoj su brojke turističkog i ugostiteljskog prometa slabije nego prošlih godina”, naglašava Pokos.

Nema ograničenja broja posjetitelja, ali se svi trebaju pridržavati svih mjera

“U organizaciji Fuliranja Jungle vodili smo i vodit ćemo cijelo vrijeme održavanja računa o svim epidemiološkim mjerama i preporukama. Manifestaciju smo prijavili sukladno uputama HZJZ-a i za sada nas nisu obavijestili o ograničavanju broja ljudi”, poručuje Pokos.

Dodaje da je teško ograničiti pristup, jer je prostor održavanja javna površina odnosno park i ne smije se ograditi, no imat će glavni ulaz na kojem će i evidentirati ulazak posjetitelja, koje i pozivaju i upućuju da ulaze na taj ulaz.

“Podnaziv Jungle prvom ljetnom Fuliranju u Zagrebu smo dali jer će lokacija biti opremljena i s mnogo biljaka, koje će pružati i osjećaj određene distance, a i svi ugostitelji i dugi ponuditelji hrane, pića i zabavnih sadržaja za djecu i odrasle slijedit će sve zadane mjere i preporuke”, iznosi Pokos.

Kao organizatori očekuju prije svega da posjetitelji koji dođu budu zadovoljni i da se opuste sa svojim društvom, dok za isplativost takve organizacije napominje da je teško sada govoriti, ali da nemaju velika očekivanja.

“Jako smo željeli organizirati to Fuliranje unatoč svim izazovnim uvjetima i kao svojevrsnu zahvalu svim Zagrepčanima i njegovim gostima koji nas posjećuju zadnjih osam godina i vole našu urbanu priču. Prvi smo se u Hrvatskoj počeli baviti street foodom na ovaj način pokazujući da to može biti i vrlo kvalitetna hrana. Festivali ovog tipa su važni i za promociju lokalnih chefova i lokalne hrane, ali i ukupno za kvalitetne gastro ponude Zagreba”, zaključuje Pokos.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.