Htjela kupiti kuću za jedan euro, ali se jako razočarala

Lifestyle 26. lip 201507:49 > 08:04
Morguefile

Maleni grad u Italiji dijeli besplatne kuće. Ako vam ovo zvuči predobro da bi bilo istino - i jest. Barem prema iskustvu žene koja je posjetila ovaj gradić.

Prošle godine u kolovozu Tavia Macnaughtan je posjetila Gangi na Siciliji kada je čula da se tamo može kupiti kuća za jedan euro.

No nakon što je proputovala pola svijeta da bi iz Melbournea došla u Italiju neugodno se iznenadila. Otkrila je da cijena kuće nije 1 euro nego otprilike 17 tisuća.

”Ostala sam tamo tjedan dana da bih pregledala kuće koje se prodaju. Sve su bile u groznom stanju i trebale su se potpuno preuraditi”, rekla je Macnaughtan.

Zbog pada populacije i starog stanovništva ovaj talijanski grad počeo je dijeliti kuće, ali ‘kvaka’ je bila u tome što su kupci morali predstaviti plan renovacije kuće u roku godinu dana, a samu renovaciju su morali provesti kroz 3 godine.

”Uvjeti su takvi da bih samo dozvole morala platiti 17 tisuća dolara prije same renovacije”, rekla je razočarana Macnaughtan.

Slično je i u SAD-u gdje niske cijene kuća koje se prodaju na aukcijama služe samo kako bi privukle kupce, a u stvarnosti uvijek trebaju velike popravke.

Na kraju ove ”talijanske priče” Macnaughtan je shvatila da joj je jefitnije kupiti kuću koja se nije prodavala za jedan euro. Zato je razgovarala s jednim trgovcem nekretninama, ali to joj nije pomoglo jer niti jednu takvu kuću nije mogla kupiti, piše Yahoo.

”Rekla sam da bih kupila kuću, ali oni su odgovorili da ne mogu sada”, žali se Macnaughtan.

Osam tjedana nakon povratka u Australiju primila je mail u kojem je upitana je li još uvijek zainteresirana za kupnju kuće.

”Do tada ta je priča bila iza mene”, zaključuje Australka.