Recept za japanski kolač od tri sastojka postao je pravi hit, a video koji prikazuje kako se sprema pogledalo je skoro tri milijuna ljudi.
Sastojci:
– 3 jaja
– 120 g bijele ili crne čokolade
– 120 g krem sira
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
Stavite čokoladu u veliku metalnu posudu i čokoladu otopite na pari. Dodajte krem sir i sve pomiješajte. Sklonite smjesu s pare i umiješajte tri žumanjca. Od bjelanjaka umutite čvrst snijeg, a zatim trećinu dodajte smjesi čokolade i sira te pažljivo zamiješajte da se sjedini. Ponovite postupak još dva puta dok ne potrošite sav snijeg od bijelanjaka.
Kalup za pečenje obložite masnim papirom i izlijte smjesu. Kalup stavite na protvan u koji ste prethodno ulili vruću vodu i pecite na 170 stupnjeva 15 minuta, a zatim još 15 na 160 stupnjeva. Kada je kolač gotov, pećnicu isključite, ali kolač još nemojte vaditi iz pećnice 15 minuta.
Rashladite ga prije posluživanja i posipajte šećerom u prahu.