Šeik divljao ulicama u 'bijesnom' Ferrariju pa ga zapalio

Lifestyle 19. ruj 201517:36 > 17:48
youtube/screenshot

Katarski šeik pobjegao je iz SAD-a kada je objavljena snimka njegovog divljanja Ferrarijem po ulicama Los Angelesa.

Policija je razišljala o podizanju optužnice protiv šeika Khalida Al-Thanija zbog opasne vožnje i mnogih drugih prekršaja, ali je u međuvremenu Al – Thani nestao.

Video koji ga je doveo u sukob sa zakonom prikazuje kako se u svom Ferrari LaFerrariju utrkuje s Porscheom 911 GT3. Osim prebrze vožnje kroz naseljeno mjesto vidi se kako bez stajanja oba automobila prolaze pokraj znaka stop.

Na kraju videa šeikov skupocjeni i ekskluzivni Ferrari (napravljeno ih je samo nekoliko stotina) dolazi pred kuću obavijen oblakom dima koji suklja iz motora jurilice.

Policija koja se pojavila na licu mjesta nije uhitila divlje vozače jer kako kažu ”nisu svjedočili prekršaju”. Osim toga na snimci se vidi samo automobil tako da policija ne može biti sigurna je li ga upravo bogati šeik vozio ulicama Beverly Hillsa, piše BBC.

Jdan od vozača se pozvao na diplomatski imunitet kako bi izbjegao kazneni progon u Sjedinjenim Državama, dok se drugi uspio posvađati s novinarom Jacobom Rogersom koji je snimao cijeli incident, pa mu kako javlja novinska kuća NBC, rekao da se pazi jer bi ga mogao ubiti i slobodno odšetati, pa ga pogodio cigaretom…

Kako će se raspetljati ova priča još nije poznato.