Prva slovenska pekara za pse peče pseće delicije

Lifestyle 06. stu 201412:28 > 12:31
MorgueFile/ilustracija

Prvoj slovenskoj "pekari za pse" poslovi dobro idu, no mlada poduzetnica iz Maribora, koja ju je lani otvorila jer nakon diplome nije mogla dobiti zaposlenje u struci, kaže da bi moglo biti i bolje.

“Za sada nemamo dobiti, pokrivamo samo troškove, a spašavaju nas narudžbe iz inozemstva”, rekla je za “Delo” od četvrtka Nastja Verdnik, dodavši da joj nije žao što je pokrenula neobičan biznis iako je u početku bilo mnogo stresa, pa čak i prijava ljubomornih susjeda tržnoj inspekciji.

Prve biskvite i kekse za pse počela je peći za vlastog terijera i za prijatelje, u dokolici dok je neuspješno tražila posao nakon što je diplomirala novinarstvo. Poslije je, uz pomoć mariborske razvojne agencije za inovativno poduzetništvo, registrirala marku “Hov-hov” (u prijevodu Vau-vau), te otvorila obrt u koji je uključila i članove obitelji.

Sada prodaje pasju hranu preko interneta te u dvije franšizne trgovine (u Ljubljani i Zagrebu), a brojne upite i narudžbe dobiva iz SAD-a, Grčke, Turske, Madžarske, Njemačke i drugih zemalja.

Iduće godine, najavila je mlada poduzetnica, pod njenom markom počet će se peći biskviti i drugi proizvodi za pse u Trstu, a uskoro će nastupiti na božićnim sajmovima u Klagenfurtu i Grazu.

Nastja peče više vrsta keksa, biskvita, torti i drugih delicija za pse, a njeni se proizvodi razlikuju od sličnih jer ne sadržavaju konzervanse, sol ili šećer.

Paletu proizvoda proširila je na dijetni i vegetarijanski program, pa čak na dodatke za pse koji imaju neku alergiju.