Ova pića izazivaju glavobolju, jedno od njih pijemo gotovo svaki dan

Lifestyle 13. srp 202207:37 > 08:28 0 komentara
Shutterstock

Ako vam se glavobolja neprestano vraća, možda je vrijeme da promijenite neke svakodnevne navike. Nutricionistkinja Sydney Greene za Eat This otkriva da i neka pića mogu biti uzrok glavobolje.

Energetska pića

Preme Greene, energetska pića su puna šećera, kofeina i dodataka koji, mislimo, povećavaju razinu energije. “Iako će vam ova pića biti poticaj sat ili dva, pad energije koji će uslijediti nakon toa, može dovesti do glavobolje i umora”, objašnjava.

Pivo i vino

Svaki alkohol je diuretik. To znači da potiče gubitak vode i elektrolita, objašnjava Greene.

Međutim, za razliku od žestokih pića kojima možete dodati led, pivo i vino mogu imati veći diuretski potencijal pa samim time mogu dovesti do glavobolje.

Voćni sokovi

Greene kaže kako voćni sokovi mogu biti vrlo zasićeni šećerom, a to izravno utječe na živčani sustav. Ispijanje voćnog soka, bez hrane ili druge tekućine, dovodi do brzog rasta, a zatim i pada, razine šećera u rkvi. Brza fluktuacija šećera u krvi vjerojatno će potaknuti glavobolju.

Zbog toga biste se trebali odlučiti za hladno cijeđene sokove koji su napravljeni od povrća jer imaju više vlakana, a manje šećera od onih voćnih.

Kava

Ako ste naviknuli na jutarnju dozu kofeina, možda vam ona i treba kako biste funkcionirali ostatak dana. Međutim, ispijanje kave ima i loših strana.

Jedna šalica kave može vam pomoći kod glavobolje, objašnjava Greene, ali sve više od toga može biti recept za jaku glavobolju.

Ona objašnjava i da kofein sužava krvne žile, a kad napušta tijelo, žile se šire. Takvo opterećenje krvotoka može izazvati glavobolju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.