
Kako bi se jaja tukla, kako boja ne bi prodrla unutra te kako bi se uspješno bojala i ukrašavala, ljuska bi trebala biti potpuno neoštećena-
Kako spriječiti pucanje jaja tijekom kuhanja: Trikovi iskusnih domaćica garantiraju uspjeh
Kako bi se jaja tukla, kako boja ne bi prodrla unutra te kako bi se uspješno bojala i ukrašavala, ljuska bi trebala biti potpuno neoštećena, zato se iskusne domaćice služe trikovima u kuhinji.
Pridržavajte se nekoliko savjeta, a uspjeh sigurno neće izostati, a za nadolazeći blagdan na stol ćete iznijeti cijela, lijepo obojena jaja.
Ostavite jaja na sobnoj temperaturi
Jaja koja ćete farbati prije svega izvadite nekoliko sati prije iz hladnjaka i ostavite ih na sobnoj temperaturi. Hladna jaja će vjerojatnije popucati u dodiru s vrućom vodom.
Osim toga, za Uskrs je najbolje koristiti jaja stara nekoliko dana jer će se lakše oguliti.
Kuhinjska krpa i sol
Na dno posude stavite presavijenu kuhinjsku krpu ili tanji ubrus, nježno posložite jaja, ali tako da budu zbijena, da se tijekom kuhanja ne lijepe i ne udaraju jedno o drugo te tako izbjegnete pucanje.
U litru vode u kojoj će se kuhati jaja dodajte pola žlice soli. Ovaj trik služi da i ako jaje pukne, bjelanjci neće iscuriti nego će se zgrušati, a takvo se jaje može i bojati. Osim toga, kuhana jaja s napuknutom ljuskom možete koristiti za predjela, mesne rolice i razne salate.
Napunite lonac vodom, posolite, upalite štednjak na srednju vatru i pričekajte da voda zavrije. Kad su jaja kuhana, kuhajte ih na laganoj vatri 10 do 15 minuta, preporuča Krstarica.
Zatim kuhana jaja obojite i ukrasite željenom bojom i tehnikom.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare