Nešto drugačija verzija poznatog deserta: Napravite voćnu kremšnitu

Voćna kremšnita je dobar izbor za ljude koji vole osvježavajuće i lagane deserte.
Ova kremasta pita rad ise s pudingom i voćem.
Sastojci za žutu kremu:
- jedna litra mlijeka
- 160 grama pudinga od vanilije
- 200 mililitara vode
- 200 grama šećera
- 100 grama maslaca
- 500 mililitara slatkog vrhnja
- 20 grama želatine u granulama + 50 mililitara vode
Sastojci za žele od višanja:
- 450 grama trešanja (svježih ili smrznutih)
- 200 grama šećera
- 300 mililitara vode
- dva pudinga s okusom maline ili jagode
- jedna puna žlica mekog brašna
- 500 grama lisnatog tijesta
Priprema:
Ako imate smrznuto lisnato tijesto, prvo ga morate odmrznuti. Svaki blok razvaljajte na malo veće dimenzije od tepsije ili kalupa u koji ćete staviti krešnitu. Tepsija bi trebala biti dimenzija otprilike 35 x 25 centimetara bez rubova.
Prvi dio tijesta pecite na 200 stupnjeva, a drugi dio tijesta prije pečenja narežite na kvadrate i pecite u pećnici dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi, a zatim stavite prvo tijesto u posudu ili kalup u kojem ste planirali držati desert.
Očistite trešnje, usitnite ih u blenderu, a zatim ih stavite u lonac sa šećerom i 200 mililitara vode i pustite da se kuhaju na laganoj vatri. Preostalih 100 mililitara vode ulijte u drugu posudu i pomiješajte s pudingom od malina ili jagoda.
Kad višnje prokuhaju, dodajte umućeni puding i miješajte dok se smjesa ne zgusne. Zatim, maknite s vatre i odmah prelijte preko kore.
Nakon toga slijedi priprema žute kreme. Ulijte 800 mililitara mlijeka i 200 mililitara vode u lonac, a zatim ga stavite na štednjak. U zasebnoj zdjeli pomiješajte 200 grama šećera i puding od vanilije s preostalih 200 mililitara mlijeka. Prelijte želatinu s 50 mililitara vode i pustite da nabubri.
Kad mlijeko zavrije, ulijte umućeni puding i miješajte dok se ne zgusne. Maknite s vatre i dodajte maslac te miješajte dok se potpuno ne otopi. U drugoj zdjeli pomiješajte nekoliko žlica vrhnja sa želatinom.
Miješajte dok se želatina ne otopi i ne ostanu kristali, zatim dodajte smjesu u vrhnje i dobro promiješajte. Nakon toga ulijte slatko vrhnje i lagano ga umiješajte. Slatko vrhnje nije potrebno prethodno tući. Prelijte cijelu smjesu preko pekmeza od višanja, a zatim je zagladite. Na vrh složite kvadratiće lisnatog tijesta, piše klix.ba.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare