Kusturica objasnio zašto su Hrvati bolji u nogometu od Srba

Showbiz 27. lip 201821:29 > 21:33
N1

Poznati redatelj Emir Kusturica ima neobičnu teoriju o tome zašto su Hrvati uspješniji od Srba na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Svoje stavove o politici, ali i nogometu, Kusturica je iznio u razgovoru za B92.

“Pogledajte vi Hrvate, koji objektivno imaju bolji tim od nas. Međutim, oni slave s Thompsonovim pjesmama koje govore o tome kako treba Srbe preko Drine prebaciti, a to su već uradili, ubiti i uništiti. A naši… To su veliki nogometaši. Protiv Švicarske su igrali jednu od najboljih utakmica, a ostala je u zapećku jer je ponovo proradila receptura da jedan narod ne priznaje sebi ono što on jest. Bez takvog uvjerenja se te utakmice ne dobivaju”, kazao je redatelj.

Smatra da je plasman Srbije na Svjetskom prvenstvu “obična pljačka”.

“Srbija je mala zemlja s velikom poviješću i ogromnom kulturom. Nije ona mogla ni pogriješiti, a da joj se ne svira penal koji je pljačka. To što se dogodilo našem timu, to je obično drumsko razbojništvo. Mislim da smo mi u povijesti uvijek kažnjavani zbog bliskosti s Rusima, a to je potpuno paradoksalno jer naša bliskost s Rusima je jezičko-kulturološka, ali i povijesna, jer car Nikolaj je ušao u Prvi svjetski rat zbog nas”, rekao je Kusturica za B92

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.