Iako se mnogo ljudi protivi korištenju mikrovalne pećnice za podgrijavanje hrane i odbijaju je imati u svojoj kuhinji, jedan znanstvenik preporuča zagrijavanje čaja upravo u mikrovalnoj pećnici jer navodno izvlači najbolje iz omiljenog napitka brojnih Britanaca.
Znanstvenik koji se bavi pronalaženjem novih načina kako koristiti i poboljšati kvalitetu prirodnih proizvoda došao je do zanimljivog otkrića, piše Independent. Naime, doktor Quan Vuong sa Sveučilišta Newcastle preporuča da se svaka šalica čaja stavi u mikrovalnu pećnicu i dodatno zagrije kako bi se iz listića zelenog ili crnog čaja izvuklo čak 80 posto kofeina, teanina i polifenola.
Doktor preporuča da se vrućom vodom prelije čaj te da se potom dodatno zagrije u mikrovalnoj pećnici tijekom 30 sekundi na pola snage. Nakon jedne minute odmora čaj je spreman za konzumaciju.
Osim što će se ovom metodom poboljšati okus čaja, otpušteni teanin će potaknuti opuštenost, dok će antioksidans polifenol djelovati povoljno u prevenciji raka i kardiovaskularnih bolesti, tvrdi doktor.
Britanci čaj shvaćaju vrlo ozbiljno pa je preporuka liječnika da se čaj podgrijava u mikrovalnoj pećnici izazvalo burne rekcije na Twitteru.
I usually warm my cup of water before making tea. This is an offense to the brits. They want their tea traditionally, not scientifically.
— Christian S. (@ChrisinLiberty) April 11, 2017
U do not sway me with this ridiculousness! what's next? Watch baseball because it's quicker than cricket? The very notion!!
— Nirmala Narayan (@Nimunarayan) April 11, 2017
Sacrilege.
— Rachel Fenner (@thisisrachels) April 11, 2017
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.