Mostarski studenti: Komšić neće predstavljati Hrvate u BiH

Regija 19. stu 201819:32 > 19:33
Ilustracija

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF), koji okuplja studente politologije s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, ocijenio je kako Željko Komšić neće predstavljati Hrvate u državnome Predsjedništvu BiH jer su ga birali Bošnjaci.

“Gaženje izborne volje jednog konstitutivnog naroda ujedno je gaženje temelja BiH. Iz tog razloga jasno poručujemo da Željko Komšić nije hrvatski član Predsjedništva, jer ga Hrvati nisu ni birali”, navodi se u priopćenju HSPF-a koji je organizirao i masovne prosvjede u Mostaru protiv Komšića nedugo nakon njegova izbora.

Članovi ove studentske udruge navode kako se politički poredak u BiH ne može i neće stabilizirati bez uvažavanja izborne volje sva tri konstitutivna naroda.

“U ovakvom ambijentu nije realno očekivati konačan završetak međunacionalnih sukoba i izgradnju stabilnog političkog sustava”, stoji u priopćenju u kojemu se također poziva na nastavak suprotstavljanja političkom nasilju nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Studenti politologije sa Sveučilišta u Mostaru poručili su da je krajnje vrijeme da se Hrvatima vrate kolektivna prava koja su dogovorena i zajamčena, ali su im prisilno oduzeta.

“To je jedini put ka stabilnosti i održivosti Bosne i Hercegovine”.

Komšić je pobijedio na izborima početkom listopada Dragana Čovića u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH zahvaljujući glasovima brojnijih Bošnjaka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.