Šešelj neće dostaviti liječničke nalaze ni vlastima ni Haagu

Regija 01. tra 201507:29 > 08:22
ANADOLIJA

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da neće dostaviti nikakav liječnički izvještaj o svom zdravstvenom stanju Haškom tribunalu i vlastima Srbije.

“Članovima liječničkog konzilija zabranio sam da daju bilo kakve izvještaje vlastima u Srbiji i Haškom tribunalu o mom zdravstvenom stanju. Oni mogu da kažu novinarima sve što žele, ali vlastima u Srbiji i dužnosnicima Tribunala ništa”, rekao je Šešelj za dnevni list Politika.

Upitan smatra li da je zahtjev da se on vrati u pritvor u Haagu vid kažnjavanja Vlade Srbije zbog toga što neće uvesti sankcije Rusiji i planira s njom zajedničke vojne vježbe ili zbog govora premijera Aleksandra Vučića povodom godišnjice NATO bombardiranja, lider radikala kazao je da to nije zbog tih razloga.

Prema njegovim riječima, Vučić “stalno pokušava sebe staviti u prvi plan i to radi preko svih medija pod svojom kontrolom”.

“Tek njegov govor pred Generalštabom nema nikakve veze sa zahtjevom Haškog tribunala i mojim eventualnim uhićenjem”, rekao je Šešelj,

Predsjedniku vlade cilj je da “ja što prije izađem iz Srbije kako bi se obračunao sa Srpskom radikalnom strankom”, dodao je lider radikala.