U beogradskom Zemunu čitava traka ulice pretvorena u nepropisno parkiralište

Regija 08. ruj 202014:53 > 15:20
Čitalac N1

Bahato ”parkiranje” vozila na cesti ispred popularnih objekata brze hrane u zemunskoj Karađorđevoj ulici nastavljeno je i nakon uvođenja pompozno najavljivanog sustava ”Oko sokolovo”, koji bi, barem prema tvrdnjama nadležnih, trebalo zaustaviti tu pojavu u Beogradu.

Čitalac N1
Čitalac N1
Čitalac N1
Čitalac N1
Čitalac N1
Čitalac N1
Čitalac N1

Automobili s upaljena sva četiri žmigavca svakodnevno blokiraju promet u desnoj traci jedne od najprometnijih zemunskih ulica, a naši čitatelji iz tog dijela Zemuna poslali su nam prethodnih dana više fotografija koje svjedoče o bezobzirnosti vozača.

Novi sustav elektronske kontrole nepropisnog parkiranja, koji obavljaju posebno opremljena vozila, pokriva više od 120 beogradskih ulica, među kojima je i Karađorđeva u Zemunu. Ipak, bahati vozači kao da ne voe računa o tom, ne odričući se starih navika da svoja vozila ”parkiraju” na cesti, tik ispred objekata brze hrane.

”Bahate vozače gledam doslovno svakog dana, dok ta vozila koja kontroliraju nepropisno parkiranje u ovoj ulici još nisam vidio. Kada bi nadležni radili svoj posao kako treba, siguran sam da nitko ne bi riskirao da zbog pljeskavice ili palačinke plati kaznu od nekoliko tisuća dinara. Ne bi me čudilo i da postoji neki deal s vlasnicima objekata brze hrane da se njihove klijente ne dira“, rekao je jedan od čitatelja našeg portala koji živi u Karađorđevoj ulici.

Sugovornik N1 napominje da se u tom dijelu ulice ne nalazi nijedna od ustanova čija je okolina izuzeta iz sustava kontrole parkiranja, poput “covid centara”, bolnica, domova zdravlja, rodilišta, škola ili vrtića, dodajući da ni u jednom od nepropisno parkiranih vozila po pravilu nema vozača.

N1

Komentar o nepropisnom parkiranju u centru Zemuna zatražili smo od nadležnih u Tajništvu za promet Grada Beograda, kao i u “Beokom servisu”, koje smo upitali i koliko vozača je sankcionirano zbog nepropisnog parkiranja u Karađorđevoj ulici od početka primjene sustava ”Oko sokolovo“. U Tajništvu su nam rekli da su oni nadležni samo za tehničko reguliranje prometa i uputili nas na Komunalnu policiju.

Upit redakcije portala N1 Komunalnoj policiji ostao je bez odgovora, ali se nadamo da to ne znači da gradski oci nisu spremni izboriti se s problemom bahatog parkiranja koji već godinama tišti Beograđane.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.