Mađarska reporterka se ispričala: Nešto je puklo u meni

Regija 11. ruj 201508:05 > 08:10
Podijeli:
Izvor: Facebook/World Riots

Mađarska reporterka koja je izazvala zgražanje cijelog svijeta nakon što je snimljeno kako izbjeglicama u trku sapliće nogu ispričala se, ali uz napomenu da je mislila da je netko napada te da se mora braniti, javlja Guardian.

U pismu koje je uputila desno orijentiranim dnevnim novinama Magyar Nemzet, Petra Laszlo je rekla kako je u šoku još od incidenta, ali je porekla optužbe za rasizam. Dodala je kako ne može vjerovati da je napravila to što je napravila.

“Kamera je snimala, stotine migranata probilo je policijski kordon, jedan od njih se zaletio prema meni i ja sam se preplašila”, napisala je

Mislila da je napadnuta

“Onda je nešto puklo u meni… Pomislila sam da sam napadnuta i da se moram obraniti. Nije lako donijeti dobru odluku u vrijeme kad su ljudi u panici”, dodala je.

Laszlo prihvaća odgovornost za njene akcije, ali tvrdi kako nije bezosjećajni rasist koji udara djecu. “Ne zaslužujem da se protiv mene pokreće politički lov na vještice, niti da mi se prijeti smrću”, napisala je.

Laszlo bi zbog svog čina mogla odgovarati na sudu, a kriminalna istraga protiv nje već je otvorena.

NAPOMENA: Mađarska televizija N1TV za koju je radila Petra Laszlo nije ni na koji način povezana s regionalnom televizijom N1 koja emitira program u Srbiji, BiH i Hrvatskoj i koja je ekskluzivni partner CNN-a.