Vučić: "Moja izjava o ubijanju muslimana je isječena"

Regija 04. stu 201522:02 > 22:11
N1

Prvi susret premijera Srbije Aleksandra Vučića i bošnjačkog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića nakon susreta u lipnju, dogodio se u sarajevskom studiju televizije N1.

Prošao je u pomirljivom tonu i obostranoj želji da se srpski i bošnjački narod okrenu budućnosti. Obojica su komentirala posljednju nabavku oružja, a Vučić je priznao greške iz prošlosti. Ipak, negirao je da je tijekom rata u BiH rekao da treba ubiti 100 Bošnjaka za jednog Srbina.

Vučić je u Pressingu rekao i da Srbija u ovom mandatu neće postati dio NATO saveza, te da nedavni protesti i dešavanja u Crnoj Gori nemaju veze s Rusijom.  Istakao je i da je on čovjek koji je griješio i da i dan danas griješi, ali se bori.

Na pitanje voditelja “Kako se dogodila transformacija čovjeka koji je u ratu govorio “da za svakog ubijenog Srbina treba ubiti 100 muslimana” do čovjeka koji danas poziva na pomirenje i suživot Srba i Bošnjaka”, Vučić je odgovorio:

“To je izvučeno iz priloga u vrijeme najžešće kampanje Miloševićevog režima protiv radikala. To nije bila suština moje izjave, a dio prije i poslije te izjave je isječen. Govorio sam i brojne druge stvari za koje sam mislio da su dobre, ali koje danas ne bih ponovio. Ja i danas griješim”. Na pitanje kaje li se zbog ratnih izjava, rekao je da “nije nikoga ubio niti učinio zlodjelo”.

“Nisam nikoga ubio niti učinio zlodjelo. Imao sam svakakvih izjava i to sam rekao. I danas griješim, ali se borim. Bezgriješnih ljudi se užasno plašim”, rekao je među ostalim Vučić.