Scorsese i Jagger producenti serije o glazbi sedamdesetih

Showbiz 03. pro 201416:57 > 17:04
Izvor: EPA

Kabelska i satelitska televizijska mreža HBO objavila je da će snimati seriju o rock glazbi u kasnim sedamdesetima čiji su izvršni producenti Martin Scorsese i Mick Jagger, piše Variety.

Radnja zasad još neimenovane serije smještena je u New Yorku 1970-ih te istražuje drogom i seksom ispunjen glazbeni biznis u doba začetaka punka i disca, kroz oči direktora izdavačke kuće American Century Records koji pokušava vratiti slavu kući i pronaći novi zvuk. Serija će navodno imati devet epizoda.

Projekt je dugo stagnirao u HBO-u, a označava najnoviju suradnju Scorsesea i Terencea Wintera, nakon HBO-ove serije “Carstvo poroka” (Boardwalk Empire) i za Oscara nominiranog “Vuka s Wall Streeta” (The Wolf of Wall Street).

PROČITAJTE JOŠ

U jednosatnoj drami glumit će Bobby Cannavale kao Richie Finestra, osnivač i predsjednik najbolje izdavačke kuće American Century Records, sa super uhom za otkrivanje talenata. Richie prolazi krizu karaktera kada se suoči s odlukom koja mu može promijeniti život. Olivia Wilde će glumiti njegovu ženu Devon, bivšu glumicu/model koja je živjela boemskim životom 60-ih u New Yorku. Richiejeva kriza uzrokuje pritisak na njihovu obitelj i tjera ju da ponovno uroni u bivši način života.

Ray Romano glumit će Zaka Yankovicha, jednog od Richiejevih partnera, čvrstog i pametnog voditelja promocije u izdavačkoj kući s desetljećima iskustva koja još datiraju iz mračnih, s mafijom povezanih dana u tom poslu.

Juno Temple glumit će Jamie Vine, ambicioznu asistenticu u izdavačkoj kući. Ona se koristi svojim sposobnostima kako bi manipulirala ljudima i kako bi se uklopila u razne subkulture njujorškog glazbenog podzemlja, a sve s ciljem da jednog dana zasjedne na čelo kuće.

U seriji će, između ostalih glumiti i sin Micka Jaggera – James.

Winter će napisati scenarij te uz Scorsesea, Jaggera, Ricka Yorna, Victorie Pearman, Emme Tillinger Koskoff i Georgea Mastrasa biti izvršni producent.