Reakcije na Rogue One: Najbolji Ratovi zvijezda još od 1977.

Showbiz 12. pro 201621:18 > 22:06
Izvor: N1

I ove godine nas Disney vraća u svijet Ratova zvijezda. "Rogue One" - priča o Imperiji, Zvijezdi smrti i o tome kako je pobuna počela, u subotu je premijerno prikazana u Los Angelesu. Iako su ljubitelji "udaljene galaksije" bili skeptični prema ovom filmu, u prvim reakcijama na društvenim mrežama ne kriju svoje oduševljenje.

Svjetska premijera prvog spin off filma o Ratovima zvijezda označila je početak nove ere za franšizu. Naime, riječ je o prvom filmu u kojem se ne pojavljuje (gotovo) nitko iz obitelji Skywalker, ali i prvi film u kojem se poslije više od 30 godina ponovno pojavljuje Darth Vader (koji je ipak Skywalker).

Holivudski Boulevard je bio blokiran velikim brojem maskiranih fanova, ali i masivnim startrooperom koji je zauzeo gotovo dva bloka. Felicity Jones igra Jyn Erso, kćer čovjeka koji je dizajnirao Zvijezdu smrti.

“Morala sam provesti jako puno vremena u teretani, što uopće nije ugodno, ali zbog Ratova zvijezda sam bila spremna to izdržati, i na kraju mi se sviđalo, jer sam malo samoj sebi djelovala kao dečkić. Doslovno je bilo trenutaka kada su me bacali na zemlju dok sam sama izvodila svoje scene borbe jer nisam imala kaskadera. To je promjena u odnosu na ono što sam radila ranije, ali mi je zaista bilo zadovoljstvo probati i ovo. Iako djeluje bolno”, kaže glumica.

U filmskom svemiru vjerojatno nema zagriženijih fanova od ljubitelja Ratova zvijezda. Njihova odanost čuvenoj svemirskoj bajci Georgea Lucasa, gotovo se može mjeriti s religijskim odnosom, a Disneyjeva najava “Rogue One” u početku nije nailazila na dobar prijem i odmah je etiketirana kao komercijalno motivirani pothvat koji “parazitira” na originalnim filmovima.

Prve reakcije koje su poslije premijere osvanule na društvenim mrežama, međutim, pokazuju da je strah bio potpuno neopravdan. Publika je skoro pa jednoglasno oduševljena novim nastavkom “Star Wars” slagalice. Tako je npr. glumac Will Wheaton na svom blogu napisao: “Posljednji put kada sam toliko uživao u jednom Star Wars filmu kao u ‘Rogue One’ bilo je 1977. godine”.

https://twitter.com/kylebuchanan/status/807815240926646276

A ni premijera Ratova zvijezda nije mogla da proći bez Trumpa jer se posljednjih dana na Twitteru pojavio hashtag #dumpStarWars, koji su mahom koristile pristalice Donalda Trumpa, koje su protiv filma zbog scenarista Chrisa Weitza koji je napisao, a potom i obrisao niz tvitova u kojima kritizira novog američkog predsjednika.

Novim članovima Star Wars svemira pridružili su se neki poznati, poput Anthonyja Danielsa i Petera Mayhewa koji su glumili C-3PO-a i Chewbaccu.

“Rogue one – Star Wars priča” u kina stiže 15. prosinca.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.