Privedeno 16 osoba zbog pljačke Kim Kardashian u Parizu

Showbiz 09. sij 201709:46 > 09:51
Izvor: Ilustracija

Šesnaest osoba privedeno je u ponedjeljak u pariškom području i izvan njega u okviru istrage pljačke američke celebrity Kim Kardashian u Parizu u listopadu prošle godine, rečeno je iz policijskih izvora koji potvrđuju novinske informacije.

U noći s 2. na 3. listopada, 35-godišnja zvijezda opljačkana je u luksuznoj hotelskoj rezidenciji u Parizu, a naoružane osobe su je zavezale i stavile povez preko usta te odnijele nakit vrijedan devet milijuna eura što predstavlja najveću krađu nakita od nekog pojedinca u Francuskoj unazad više od 20 godina. U premetačinama u ponedjeljak pronađen je i novac i dokumenti, istaknuo je policijski izvor.

Operacija pod vodstvom pariške Brigade za suzbijanje razbojništva, istodobno u pariškom području i na jugu Francuske, plod je nekoliko tjedana istraga omogućenih pretragom DNK tragova pronađenih na mjestu pljačke, istaknuo je drugi izvor.

Pljačkaši, maskirani i s policijskim prslucima, prijetili su Kim oružjem i na kraju je zavezanu zatvorili u kupaonicu. Kradljivci su odnijeli prsten vrijedan četiri milijuna eura te kovčežić s nakitom vrijednim pet milijuna. U bijegu na biciklu kradljivci su izgubili ogrlicu s dijamantima vrijednu oko 30.000 eura. Nakit koji je pronašla pješakinja na ulici blizu mjesta krađe predan je istražiteljima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.