Na snimanju filma Martina Scorsesea poginuo radnik

Showbiz 29. sij 201516:15 > 16:21
Izvor: EPA

Jedan radnik je poginuo dok su dvojica povrijeđena danas u Tajpeju prilikom rušenja plafona na mjestu snimanja novog filma američkog reditelja Martina Scorsesea, saopćeno je u glavnom gradu Tajvana.

Trojica tajvanskih radnika namještali su kuću od cigle i drveta u kineskom Kulturnom centru u trenutku nesreće, navele su gradske vlasti i dodale da je u rušenju dijela plafona jedan radnik poginuo na licu mjesta, dok su dvojica zadobila ozljede glave i noge.  

Tajvanski producent David Lee, koji surađuje na novom Scorseseovom filmu “Silence”, izjavio je da će snimanje biti nastavljeno i pored nesreće.  

Scorsese radi na starom projektu filma na osnovu adaptacije romana japanskog pisca Shusakua Endoa. 

Od 1991. godine želi snimiti priču o dva portugalska jezuitska svećenika koji su krišom otišli u Japan u 17. stoljeću kako bi pomogli tamošnjim progonjenim kršćanima.  

Ta nekomercijalna priča nije bila u skladu s holivudskim standardima zbog čega je redatelj skoro 25 godina tražio rješenje za financiranje projekta. Film treba izaći 2016. godine.  

Scorsese, rođen 1942. godine, osvojio je Oscara za najboljeg redatelja za film “Dvostruka igra” 2007. godine. Film je također dobio Oscara za najbolji film, najbolju montažu i najbolje adaptirani scenarij.