Elton John brani Harryja i Meghan zbog putovanja privatnim zrakoplovom

Showbiz 20. kol 201908:14 > 08:20
Izvor: REUTERS/Yves Herman

Bitanski glazbenik Elton John objavom na Twitteru pokušao je braniti ponašanje vojvode i vojvotkinje od Sussexa, pojasnivši da je duboko uznemiren zbog "iskrivljenih i zlonamjernih" izvešća medija o nedavnom privatnom putovanju bračnog para sa sinom Archiejem tijekom kojega su boravili i u njegovu domu u Nici.

Elton John, dugogodišnji prijatelj pokojne princeze Diane, napisao je da, s obzirom na bliskost s Harryjevom majkom smatra dužnošću zaštititi mladu obitelj od medija koje okrivljuje za njezinu preranu smrt.

U objavljenom tvitu pjevač tvrdi da su on i njegov partner David paru platili putovanje privatnim zrakoplovom jer su željeli da “dobiju visoku razinu neophodno im potrebne sigurnosti”.

“Nakon naporne godine i njihove posvećenosti dobrotvornom radu David i ja smo željeli da mlada obitelj ostvari odmor u privatnosti te u miru i sigurnosti našeg doma u Nici”, napisao je John..

Mediji pomno prate nedavna putovanja vojvode i vojvotkinje od Sussexa, osobito prijevozna sredstva koja su pritom koristili.

Internetske stranice zadnjih dana prenose fotografije mlade obitelji na kojima se nejasno vidi kako izlaze iz privatnog zrakoplova, a mediji su pisali i da su u 11 dana četiri puta putovali privatnim zrakoplovom.

Privatnim letjelicama obično putuje manje putnika nego kada su posrijedi komercijalni letovi, što znači da troše puno više goriva po osobi na sat.

Princ Harry ranije je isticao važnost borbe protiv klimatskih promjena. U rujanskom izdanju Voguea, čija je gostujuća urednica bila njegova supruga Meghan, princ je pisao o problemu zaštite okoliša i ljubavi prema prirodi. “Čini se da smo mi jedina vrsta na ovom planetu koja misli da on pripada isključivo nama”, napisao je tada.

Prošli je mjesec u objavi na Instagramu kraljevskog para @SussexRoyal napisao kako smatra da se “šteta koja se nanosi okolišu tretira kao nužan nusproizvod ekonomskog rasta.”

Po pisanju tabloida The Sun par je ponovno razgnjevio britansku javnost jer su njihovi privatni letovi skupi, a sebe rado nazivaju “ekološkim ratnicima”, osim kada su u pitanju glamurozni odmori.

“To je vrlo licemjerno. Princ ne može govoriti o katastrofalnim učincima klimatskih promjena dok po svijetu leti privatnim zrakoplovom”, samo je jedan od komentara javnosti.

List citira i izjavu laburističke zastupnice Terese Pearce koja par poziva da vlastitim primjerom ukaže na potrebu očuvanja okoliša.

Buckinghamska palača nije se oglasila.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mrežaTwitter| Facebook | Instagram.