Nekoliko razloga zbog kojih je Letterman bog komedije

Showbiz 15. svi 201518:40 > 19:02
Izvor: youtube/screenshot

Kada David Letterman u srijedu odradi svoj posljednji TV šou njegov televizijski rival Jimmy Kimmel mu planira dati najveću počast tako što će - šutjeti.

Tog dana Kimmelow show se neće emitirati tj. emitirat će se repriza.

PROČITAJTE JOŠ

Veliko poštovanje za ovu legendu američke i svjetske televizije imaju gotovo svi, a zašto je tome tako objasnit ćemo kroz nekoliko točaka koje su karakteristične za Lettermana.

Izmislio je anti-talk show

Njegovi intervjui katkad nisu imali smisla, a on se znao poigrati s očekivanjima svoje publike. Kako kaže Connan O’Brian: ”Johnny Carson je bio show, Letterman je anti-show”.

Znao je prepoznati talent

Scenaristi njegove emisije redom su bili majstori komedije. George Meyer (Simpsoni), Jeff Martin (Simpsoni), Eric Kaplan (Teorija velikog praska)… Svi su oni radili na stvaranju njegovog Late night showa.

Ugostio je životinje

Nastupi životinja oduvijek su sastavni dio televizijskog programa, ali Letterman im je dao ime koje ih najbolje opisuje – Glupi životinjski trikovi. Lettermanove životinje su hvatale frizbi s povezom na očima i pjevale pjesme, a navodno se razmišljalo i o segmentu emisije koji bi se zvao ‘Glupi trikovi beba’.

Dopustio je slavnima da budu ono što jesu

Talk showovi su se pretvorili u gotovo izrežiranu priču u kojoj su gosti imali ‘ispeglane priče’. Letterman je to također prihvatio, ali katkad znao odustati od scenarija što je primjerice iskoristila Cher koja ga je nazvala s****om.

Izmislio je modernu komediju

Letterman nikada nije bio za svakoga. Humor Jaya Lena bio je prihvatljiviji masama. No nitko nije imao utjecaj na komediju u zadnjih 35 godina kao Letterman kaže Conan O’Brian, piše CNN.

https://youtube.com/watch?v=nKBFSU-LUw0