Odlazak legende: Letterman odradio posljednji "Late Show"

Showbiz 21. svi 201508:03 > 08:06
Izvor: youtube/screenshot

Nakon više od 30 godina bogate karijere, 6,028 emisija i 19,932 intervjua, skečeva i glazbenih nastupa, u mirovinu je otišao voditelj David Letterman. Nije bilo glumca, pjevača ili političara koji se barem jednom nije pojavio u njegovoj emisiji, a zbog svog originalnog humora i pristupa gledateljima tijekom godina je postao omiljeni TV voditelj.

Letterman se od svojih fanova oprostio posebnim govorom u kojem se, naravno, našalio kako se čini da neće postati voditelj The Tonight Showa te da će sada, kada nešto zabrlja, morati ići drugima u emisije kako bi se ispričao.

https://youtube.com/watch?v=YW8MY9CD-tQ

Za kraj je objavio i posebnu Top 10 listu, a tema je bila “stvari koje sam uvijek htio reći Daveu”. Popis je započeo Alce Baldwin koji je kazao da je od svih talk showowa Lettermanov geografski najpovoljniji za njega, a završio ju je Bill Murray, koji je Lettermanu poručio da mu nikada neće vratiti novac koji mu duguje.

Kao posljednji glazbeni gosti kod Lettermana su nastupili Foo Fightersi. Posljednji gost bio mu je Bill Murray. Murray i Letterman tijekom godina razvili su posebnu vezu jer je baš slavni komičar bio Lettermanov prvi gost kada je njegova emisija debitirala na NBC-ju 1982. Također je bio njegov prvi gost kada je Late Night ponovo krenuo na mreži CBS 1993. Kada ga je Letterman prozvao da mu se pridruži u studiju, podigao se zastor iza kojeg nije stajao slavni glumac, nego velika torta. Na iznenađenje svih gledatelja iz velike torte iskočio je slavni komičar koji je nasuprot Lettermanu sjeo prekriven komadima torte i šlagom.

U posljednjem tjednu emitiranja Letterman je ugostio još i Billa Clintona, Georgea Clooneyja, Oprah, Toma Waitsa, Boba Dylana i Toma Hanksa.

https://youtube.com/watch?v=2tKhr5Ujbd4