Portman: Holokaust se ponekad koristi kako bi se širio strah

Showbiz 24. kol 201509:45 > 09:51
Podijeli:
Izvor: DOMINIQUE FAGET / AFP

Holivudska glumica Natalie Portman naišla je na žestoke kritike, nakon izjave o holokaustu koju je objavio Independent.

”Mislim da se židovska zajednica mora zapitati koliko naglašava educiranje o holokaustu. To je važna stvar, ali nije važnija od nekih drugih”, izjavila je Portman.

Prisjetila se kako je ostala u šoku kada je posjetila muzej u kojem je učila o genocidu u Ruandi te kako joj nije bilo jasno zašto se taj genocid nije pojavio u njezinom šklolskom programu.

”Bila sam šokirana što se taj genocid događao dok sam ja bila u školi. Učili smo o holokaustu, a genocid u Ruandi nije se ni spomenuo iako se događao dok sam se ja školovala. Upravo to je problem”, kazala je Portman za Independent.

”Moramo se podsjetiti da mržnja postoji i moramo suosjećati s ljudima koji su u problemima. Ne smijemo stalno misliti da smo mi žrtve. Holokaust se ponekad koristi kako bi se širio strah da će se ponovno dogoditi”, rekla je Portman, a prenosi Jerusalem Post.

“Natalie bi trebala znati da se holokaust ne može uspoređivati s drugim tragedijama, iako naša empatija nije upitna. To nije bila mržnja, već politika čiji je cilj brisanje ljudi s lica zemlje”, rekla je Colette Avital koja upravlja izraelskim Centrom organizacija preživjelih holokausta.