Grandiozan povratak legendarnog Mobyja Dicka na veliki ekran

Showbiz 02. stu 201512:24 > 12:32
YouTube screenshot

Dugo očekivana i glasno najavljivana akciona drama s "mirisom" filma katastrofe "In the Heart of the Sea" premijeru će doživjeti 11. prosinca ove godine u američkim kinima, a na YouTubeu objavljen je konačni trailer koji na prvu izgleda zaista spektakularno.

Veliki povratak Rona Howarda na redsateljsku stolicu upotpunit će drama koja predstavlja novu verziju jednoj od najvećih legendi ikada ispričanih, Moby Dicku, kitu kojeg je u romanu iz 1851. godine opisao Herman Melvile.

Radnja ovog filma smještena je u 1820. godinu, kada je grupa mornara zbog napada kita na njihov brod ostala nasukana 90 dana, tisućama milja daleko od kuće.

Vizualno, trailer izgleda jako dobro, a glumačka postava koju čine Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Ben Whishaw, Brendan Gleeson i Paul Anderson dosta obećava.

Howard je ponovno redatelj nakon 2013. godine i filma “Rush”, a u međuvremenu se bavio dokumentarnim filmom. Inače, zaslužan je za ekranizaciju velikih ostvarenja poput “Apollo 13”, “Ransom”, “A Beautiful Mind”, “Cinderella Man”, Dan Brownove novele “The Da Vinci Code” i “Angels and Demons”, a publika pamti i njegovu glumu iz filmovima poput “The Andy Griffith Show”, “Happy Days” i “American Graffiti”. 

Moby Dick kao mitska legenda je prvi put bio na ekranima 1930. godine, a proslavio se 1956. godine zahvaljujući filmu Johna Houstona u kojem je glavnu ulogu glumio veliki Gregory Peck. Razne vrste ekranizacije (slavne i neslavne) do sada je imao 11 puta.