Vanessa Mae namještala rezultate za nastup u Sočiju

Showbiz 11. stu 201415:07
Izvor: REUTERS/Stefano Rellandini

Međunarodna skijaška federacija (FIS) suspendirala je na četiri godine svjetski poznatu violinisticu Vanessu Mae (36) zbog namještanja rezultata koji su joj omogućili nastup na zimskim olimpijskim igrama u Sočiju ove godine.

FIS je pronašao dokaze da su četiri utrke veleslaloma u siječnju ove godine na slovenskom Krvavecu bile namještene kako bi Mae osvojila dovoljno bodova i kvalificirala se za ZOI. Osim nje, suspendirano je i petero slovenskih i talijanskih skijaških radnika koji su bili umiješani u prevaru.

“Prvo smo se smijali kada smo čuli što se dogodilo, međutim kasnije smo shvatili kako se radi o ozbiljnom propustu,” kazao je predsjednik FIS-a Gian-Franco Kasper.

Vanessa Mae, koja je rođena u Singapuru, a odrasla u Velikoj Britaniji, u Sočiju je predstavljala Tajland. Na ZOI je nastupila u veleslalomu osvojivši posljednje, 67. mjesto sa više od 27 sekundi zaostatka. Za Soči se pripremala svega šest mjeseci. 

“Olimpijske igre su najveća predstava na svijetu i sama činjenica što sam podijelila isti snijeg i spuštala se istom stazom kao elitni skijaši mi predstavlja čast, ali i privilegiju. Bilo je zaista ‘cool’.

Očekivala sam da ću biti posljednja, ali odličan je osjećaj,” rekla je Vanessa nakon nastupa u Sočiju.