Anthony Hopkins osvojio Oscara pa odao počast pokojnom Chadwicku Bosemanu

Showbiz 26. tra 202112:41
AFP

Sir Anthony Hopkins, koji je sinoć osvojio Oscara za najbolju mušku glavnu ulogu, no nije prisustvovao svečanosti dodjele prestižne nagrade, jutros je kratkim videom, u kojemu spominje i pokojnog Chadwicka Bosemana, zahvalio Akademiji, piše Variety.

Osamdesettrogodišnji glumac jutros se videom javio iz Walesa u kojemu trenutačno boravi te je kazao kako nije očekivao da će Oscara dobiti u 83. godini života.

U kratkome videozapisu objavljenom na Instagramu Sir Anthony je kazao da nije očekivao nagradu te se prisjetio kolege, pokojnog Chadwicka Bosemana, koji je prošle godine umro od raka.

VEZANA VIJEST

“Dobro jutro. Ovdje sam u svojoj domovini Walesu i sa svoje 83 godine nisam očekivao da ću dobiti ovu nagradu. Uistinu to nisam očekivao. Iznimno sam zahvalan Akademiji, osjećam se privilegirano i počašćeno. Želio bih spomenuti i odati počast Chadwicku Bosemanu, glumcu koji nas je prerano napustio. Hvala svima”, kratko je rekao glumac.

Boseman je bio nominiran u kategoriji najboljeg glumca za svoju posljednju ulogu, onu trubača Leveea Greena u filmu “Ma Rainey: Majka bluesa”

Hopkins je Oscarom nagrađen za ulogu u filmu “Otac” u kojemu glumi Anthonyja, čovjeka koji se bori s demencijom i kojemu u posjet dolazi kći Anne, a glumi je Olivia Colman.

Glumcu je ovo drugi Oscar, nakon onoga koji je osvojio 1992. za ulogu Hannibala Lectera u filmu “Kad jaganjci utihnu”. Nominiran je bio ukupno šest puta – četiri puta za glavnu i dvaput za sporednu ulogu.

Film “Otac” osvojio je nagradu i u kategoriji najboljega adaptiranog scenarija, a bio je nominiran i u kategorijama najboljeg filma, sporedne ženske uloge (Olivia Colman), montaže i scenografije.

Komentari

Vaš komentar