Elton John Brexit smatra katastrofom za mlade britanske glazbenike

Showbiz 11. lip 202108:21
Izvor: FELIX HÖRHAGER / DPA / AFP

Elton John upozorio je na izgubljenu generaciju u britanskoj glazbenoj industriji zbog porasta troškova u organizaciji koncertnih turneja Europom radi izlaska Britanije iz EU-a.

John je jedan od glazbenika, uz Eda Sheerana i Rogera Watersa, koji su u siječnju potpisali pismo u kojemu kritiziraju sporazum o brexitu.

“Trenutačno smo u situaciji da izgubimo naraštaj talenata zbog golemih propusta u vladinu trgovinskom sporazumu”, napisao je John na Instagramu.

Sporazum britanske vlade i EU-a, koji je stupio na snagu početkom godine, britanskim glazbenicima više ne jamči putovanja bez viza. John je o tome prošli mjesec razgovarao s ministrom za brexit Davidom Frostom.

“Novi i mladi umjetnici neće moći slobodno putovati Europom, što je ključan dio njihova obrazovanja i razvoja, zbog visokih cijena viza, ATA karneta i raznih dozvola”, napisao je.

“Unatoč katastrofi koja se nazire, čini se da vlada nije sposobna ili nije voljna ispraviti taj problem i bavi se radije svaljivanjem krivnje na EU nego pronalaženjem izlaza iz tog nereda”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar