Kanye West opet šokira, sad izjavio da voli Hitlera

Showbiz 02. pro 202206:51
Jean-Baptiste Lacroix / AFP

Reper Kanye West, sve osamljeniji nakon nedavnih antisemitskih izjava, u četvrtak je dolio ulje na vatru rekavši da se divi Hitleru i nacistima, u razgovoru s američkim voditeljem teoretičarem urote.

U grotesknom nastupu, umjetnik koji je promijenio ime u Ye, s crnom maskom preko glave, govorio je o grijehu, pornografiji i o đavlu.

“Vidim i neke dobre stvari kod Hitlera”, rekao je reper u emisiji “Infowars” teoretičara urote i krajnjeg desničara Alexa Jonesa.

“Taj je tip (…) izmislio autoceste, izumio je mikrofon kojim se koristim kao glazbenik. U javnosti ne smijemo reći da je učinio i nešto dobro, dosta mi je toga”, rekao je Kanye West.

Reper koji kaže da pati od bipolarnog poremećaja, a nedavno je natuknuo da će se možda kandidirati za predsjednika Sjedinjenih Država 2024., nastavio je provocirati, što je izazvalo nevjericu i smijeh njegova domaćina.

“Dosta mi je etiketiranja, svaki čovjek je dao nešto vrijedno, pogotovo Hitler”, istaknuo je. “Volim Hitlera”.

“Nacisti su bili lupeži i činili su veoma loše stvari”, pokušao ga je ispraviti voditelj Alex Jones, kojemu je sud nedavno odredio kaznu od gotovo milijardu dolara zbog toga što je nijekao da se u jednoj školi dogodio pokolj.

“Ali su napravili i dobre stvari”, uzvratio mu je reper. “Moramo prestati neprestano ocrnjivati naciste. (…) Divim im se”.

Kanyeja Westa, koji je zaglibio u polemikama, zadnjih tjedana ostavljaju poslovni partneri s kojima je surađivao. Tako je Adidas prekinuo suradnju s njim krajem listopada zbog antisemitskih izjava.

Trgovina odjeće Gap i modna kuća Balenciaga također su mu okrenule leđa. Početkom listopada reper je na mimohodu u Parizu istaknuo slogan “Životi bijelaca vrijede”, po uzoru na naziv antirasističkog pokreta “Životi crnaca vrijede”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar