Kate Middleton: Od ‘Katie koja čeka’ do princeze od Walesa

Showbiz 24. ruj 202216:55
Izvor: JUSTIN TALLIS / AFP

Jeste li ikada čuli za Joan od Kenta? Što je s Eleanor de Montfort? Ili Gwenllian od Walesa? Osim ako niste predani britanski student povijesti, odgovor je vjerojatno ne. Ali ono što dijele, zajedno s (nakratko) Katarinom Aragonskom, jest da su u jednom trenutku sve bile princeze od Walesa.

Kroz veći dio povijesti povijesti, titula koja je sada dodijeljena Catherine Middleton, supruzi princa Williama, značila je figuru kojoj je suđeno da bude uglavnom zaboravljena, piše BBC. Uvijek su bile “samo” supruga princa od Walesa, osim spomenute Gwenllian, jedine Velšanke kojoj je njezin otac Llywelyn, posljednji princ od Walesa koji je zaista bio iz Walesa, dao tu titulu.

Posljednja koja je titulu princeze od Walesa nosila prije Kate Middleton bila je njena svekrva, pokojna princeza Diana. Nakon turbulentnog razvoda od tadašnjeg princa od Walesa, današnjeg kralja Charlesa III., a kasnije i smrti omiljene princeze, druga kraljeva supruga Camilla Parker Bowles nije ni razmišljala o tome da prihvati titulu kada se 2005. udala za Charlesa. Ona je tada odlučila za niži naslov, onaj vojvotkinje od Cornwalla.

Sada, kad je došao red da titulu ponese Kate Middleton, mediji u Britaniji trude se zaboraviti da su je nazivali “waity Katie” (Katie koja čeka), zbog toga što je od 2001. godine, kada je upoznala princa Williama, do njihovih zaruka prošlo čak devet godina.

Ali, upravo to može biti njena prednost. Kroz godine je imala priliku postupno se pripremiti na ulogu koju je udajom stekla u kraljevskoj obitelji. Primjera radi, ona se za Williama udala s 29 godina, što je desetljeće više nego što je imala Diana kada je stupila u brak s Charlesom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar