Na koncertima ga obasipali plišanim zečevima: Bili su mi zamjena za sve ‘oscare’

Showbiz 20. velj 202112:32
Dino Stanin/PIXSELL

Đorđe Balašević bio je poznat po svojim višesatnim nastupima koje su fanovi obožavali.

Poznata je i jedna tradicija koja se ponavljala na svakom koncertu, a to je obasipanje Balaševića plišanim zečevima od strane publike. Naime, kad bi došla na red određena pjesma i određeni stih publika bi bacala na desetke tih igračaka na pjevača.

Pjesma je Neki novi klinci, a taj bitni stih je dio ove strofe:

Kroz maglu treperi
Devet sveća na torti
Tad sam dobio par mandarina
I malog belog zeca

Balašević tu pjeva o svom djetinjstvu i nekim od prvih poklona koje je dobio za rođendan, mandarine i mali bijeli zec. Njegovi fanovi, koji su uvijek znali cijeniti Balaševićevu emotivnost i sentimentalnost, nisu propuštali na svoj način Panonskom mornaru zahvaljivati za stihove koje već generacije pjevaju.

“E sad je dosta! 20 godina vi mene gađate zečevima, sad ćete mi platiti za sve”, našalio se tijekom koncerta u Areni pa zajedno s bendom plišane zečeve bacao u publiku.

On je pak sve te zečeve čuvao u svom domu, a ima ih na stotine. “Kad se vraćam s koncerta moje me djevojke, od kojih sam s jednom oženjen, prvo pitaju ‘kakvi su danas zečevi'”, pričao je Balašević nakon koncerta u Osijeku. “Pokušat ću s Kinezima pripremiti iznenađenje i naručiti vagon zečeva za neki veliki koncert koji budem imao. Tada ću sa stropa pobacati u publiku sve te zečeve i vratiti im za sve ovo što mi godinama priređuju. Taj ‘mali bijeli zec’ mi je puno značio u trenucima kad je sve izgledalo jako crno i kad sam se sa svojom publikom nalazio na nekim čudnim mjestima, tajno, kao ljubavnici. Taj ‘mali bijeli zec’ mi je zamjena za sve oscare, davis kupove, svjetska prvenstva u nogometu i sve ono što nisam osvojio. Oni su kronologija svega što mi se događalo u karijeri”, piše Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar