Ralph Lauren se ispričao meksičkim Indijancima zbog plagiranja

Showbiz 24. lis 202214:17
Farrell/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Američki modni dizajner Ralph Lauren ispričao se što je u svoju kolekciju uvrstio odjevni predmet s uzorkom koji je navodno kopirao od meksičkih Indijanaca.

Optužbe za plagiranje prva je Laurenu uputila supruga meksičkog predsjednika Beatriz Gutiérrez.

Meksiko je slične pritužbe iznosio i ranije protiv drugih velikih brendova.

Ralph Lauren rekao je da je iznenađen što je odjevni predmet, lagani ogrtač, još u prodaji jer je prije više mjeseci dao naredbu da se povuče.

U izjavi je njegova modna kuća objavila da radi na tome kako bi utvrdila zašto je taj proizvod još izložen u trgovini te je zbog toga “izrazila duboko žaljenje”.

Novinska agencija Reuters objavila je da je pronašla taj odjevni predmet ponuđen na prodaju preko interneta za stotine dolara.

Supruga meksičkog predsjednika Gutiérrez podijelila je na Instagramu snimku ogrtača izloženog u trgovini sportske odjeće, a koji nosi markicu Ralph Lauren.

Kazala je da je već ranije primijetila kako je Lauren oduševljen ornamentikom meksičkih Indijanaca, no kopiranje tih ornamenata “ilegalno je i nemoralno”, poručila je.

Gutiérrez, koja je pisac, rekla je da je Laurenov ogrtač vjerno plagira ornamente Indijanaca Contla i Saltillo te je savjetovala dizajneru da tim indijanskim zajednicama isplati odštetu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar