Serija ‘Kljun’ dobila nagradu publike u Cannesu

Showbiz 13. lis 202121:31
Izvor: United Media

Serija „Kljun“, koja je prva serija iz regije u selekciji prestižnog međunarodnog festivala serija Canneseries, dobila je nagradu publike na svečanom uručenju nagrada u Cannesu, priopćila je United media.

Publika je u nedelju imala priliku pogledati prve dvije epizode ovog serijala, a nagradu su večeras, na svečanoj ceremoniji proglašenja pobjednika, u ime ekipe primili scenaristi Matija Dragojević i Ljubica Luković i redateljica Jelena Gavrilović.

Serija „Kljun“ (Awake) našla se u selekciji od 10 serija koje su se gledateljima predstavile ove godine. U službenoj selekciji bile su i serije: „Christian“ iz Italije, „Countryman“ iz Norveške, „Dreams of Alice“ iz Rusije, „Limbo..until it’s over“ iz Argentine, „Mister 8“ iz Finske, „Sad city girls“ iz Izraela, „The aleggation“ iz Njemačke, „Totems“ iz Francuske i „Unknowns“ iz Izraela. Predjsednik žirija bio je popularni glumac Nikolaj Coster-Waldau.

Gledatelji iz Srbije seriju „Kljun“ već imaju prilike gledati na televiziji Nova S, od ponedeljka do četvrtka u 21.30h. Za one koji su propustili početak, i one koji preferiraju odmah pogledati sve epizode, omogućeno je i binganje cijele serije na EON-u. U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobiva zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubojstvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

United Media

Boravak u Subotici preokrenut će joj život, posebno kada se njoj i njenoj desetogodišnjoj kćerki počnu javljati zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju. Prihvaćanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zavjeru koja se krije iza navodnog samoubojstva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.

Serija je rađena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića … Uloge tumače Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, djevojčica Drena Mršić. Kreativni producent i suradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković, a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić.

Izvršni producent serije je Delirium Films.

U okviru United Medie posluje i N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar