Serija „Kljun“ prikazana na festivalu u Cannesu

Showbiz 10. lis 202115:46 > 15:46
Izvor: N1

Publika prestižnog međunarodnog festivala serija Canneseries danas je u Cannesu imala priliku pogledati dvije epizode serije „Kljun“, prve serije iz ove regije koja je izabrana u službenu selekciju ove manifestacije.

Ružičastim tepihom ispred Palače festivala danas je prošetao dio ekipe naše serije: redateljica Jelena Gavrilović i scenaristi Ljubica Luković i Matija Dragojević kao i predstavnici United Media, kompanije u čijoj je produkciji serija snimljena. Nažalost, veći dio ekipe nije mogao prisustvovati festivalu zbog strogih antipandemijskih mjera u Francuskoj.

Publika je po završetku gromoglasnim pljeskom pozdravila ekipu iz Srbije koja se poklonila punoj sali u Palači.

Serija „Kljun“ (Awake) našla se u selekciji od 10 serija koje će se gledateljima predstaviti ove godine. Predsjednik ovogodišnjeg žirija koji će birati najbolju seriju je popularni glumac NNikolaj Coster-Waldau, a festival se završava 13. listopada proglašenjem pobjednika.

U službenoj selekciji, pored „Kljuna“ sudjeluju i serije: „Christian“ iz Italije, „Countryman“ iz Norveške, „Dreams of Alice“ iz Rusije, „Limbo..until it’s over“ iz Argentine, „Mister 8“ iz Finske, „Sad city girls“ iz Izraela, „The aleggation“ iz Njemačke, „Totems“ iz Francuske i „Unknowns“ iz Izraela.

Za nagradu publike otvoreno je online glasanje tako da i gledatelji iz Srbije mogu podržati svog predstavnika „Kljun“ na ovom linku.

N1

Vjerujemo da će sudjelovanje serije Kljun na ovom festivalu, koji pretendira da postane najveći festival serija na svijetu, otvoriti vrata i ostalim projektima ne samo iz zemlje, već i iz cijele regije.

Gledatelji iz Srbije seriju „Kljun“ već imaju prilike gledati na televiziji Nova S, od ponedeljka do četvrtka u 21.30h. Za one koji su propustili početak, i one koji preferiraju odmah odgledati sve epizode, omogućeno je i binganje cijele serije na EON-u. U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubojstvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

N1

Boravak u Subotici preokrenut će joj život, posebno kada se njoj i njenoj desetogodišnjoj kćerki počnu javljati zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju. Prihvaćanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zavjeru koja se krije iza navodnog samoubojstva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.

Serija je rađena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića … Uloge tumače Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, devojčica Drena Mršić. Kreativni producent i suradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić.

Izvršni producent serije je Delirium Films.

Pogledajte trailer:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar