FOTO/VIDEO Tisuće obožavatelja u Novom Sadu oprostile se od Đorđa Balaševića

Showbiz 22. velj 202119:21 > 21:04
Đorđe Balašević, Novi Sad
Izvor: Nenad Lazić/Nova.rs

U čast preminulog legendarnog kantautora i glazbenika Đorđa Balaševića večeras se održao događaj "Noć kada je Đole preplivao Dunav" u Novom Sadu.

Novi Sad je “panonskom mornaru” odao poščast ceremonijom koju su nazvali “Noć kada je Đole preplivao Dunav”, a od njega su se oprostili i s Obale žrtava racije, i s rijeke, i s Petrovaradinske tvrđave, i to njegovim pjesmama, lampionima koji su pušteni u nebo i čamcima koji su plovili Dunavom, noseći baklje.

„Obala je prepuna, veliki broj Novosađana je došao ispratiti Đoleta na posljednje putovanje. Čamci plove Dunavom noseći baklje, na tvrđavi vidimo sliku Đorđa Balaševića i njegov potpis i lampione. Poslije svake njegove pjesme publika plješće, ovo zapravo sliči na jedan oproštajni koncert Balaševića kojem jedino on ne prisustvuje“, javila je reporterka N1 s mjesta događaja.

Kako javlja Nova.rs, događaj je započeo pjesmom „Regrutska“ koja je puštena s razglasa.

Velika slika na Petrovaradinskoj tvrđavi pokazivala je slavnog šansonjera na jednom od koncerata.

S razglasa su se mogle čuti Balaševićeve pjesme, a njegov potpis oslikavao se na brdu ispod Petrovaradinske tvrđave, dok su iznad Dunava letjeli lampioni.

 

Čamci su se kretali iz pravca Petrovaradinske tvrđave, a na jednom od njih je bio i saksofonist koji je svirao Balaševićevu glazbu.

Nekoliko tisuća Novosađana raspoređenih po obali i mostu Duga pljeskali su u čast velikog kantautora. Oproštaj od Balaševića je bio simboličan, uz lampione koji su se vinuli u nebo, ružmarin i zbor opere Srpskog narodnog pozorišta”.

 

Nenad Lazić/Nova.rs

Još jednom je tako Novi Sad večeras rekao „panonskom mornaru“ Đorđu Balaševiću: “Hvala ti za sve”.

Đorđe Balašević, Novi Sad
Nenad Lazić/Nova.rs

Balašević je, podsjetimo, preminuo je 19. veljače nakon komplikacija nastalih zbog upale pluće, a bio je pozitivan i na koronavirus.

U najužem krugu obitelji ispraćen je na posljednji počinak 21. veljače u Novom Sadu gdje je bio i proglašen dan žalosti, a tijekom nekoliko posljednjih dana od njega se oprašta cijela regija i gradovi u kojima su se palile svijeće na trgovima i pjevale njegove najpoznatije pjesme koje će živjeti vječno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Komentari

Vaš komentar