Zašto se Australija natječe na Eurosongu?

Showbiz 17. ožu 202307:49
YouTube

Na Eurosongu se natječu države Europe, ali i zemlje izvan našeg kontinenta. Ako ste se ikada pitali zašto se Australija natječe na glazbenom natjecanju zajedno s europskim zemljama, evo vam objašnjenja. Iako geografski Australija ne bi trebala sudjelovati na Eurosongu, kod njih je ovo natjecanje vrlo popularno.

Eurosong je vrlo gledan u Australiji

U Australiji se Eurosong gleda možda više nego u bilo kojoj europskoj zemlji pa su organizatori pomislili da bi gledanost mogla biti i veća ako bi Australija svake godine na natjecanje slala svoga predstavnika.

Godine 2014. dobili su i službenu pozivnicu da nastupe u polufinalu, ali u zabavnom dijelu programa. Već iduće godine sudjelovali su u natjecateljskom dijelu. Tada ih je predstavljao Guy Sebastian pjesmom Tonight Again te je završio na petom mjestu.

Bilo je predviđeno da Australija sudjeluje samo 2015. i sljedeće godine ako pobijedi, no ta zemlja više nije izostala s natjecanja. Već 2016. godine zauzeli su drugo mjesto na Eurosongu pjesmom Sound of Silence koju je otpjevala Dami Im.

Ove godine predstavlja ih Voyager

Sudjelovanje Australije do 2023. potvrdili su EBU i SBS. Ove godine Australiju predstavlja Voyager pjesmom Promise, a trenutačno je 19. na eurovizijskim kladionicama. Međutim, ako Australija i odnese pobjedu, morat će odabrati europsku zemlju koja će sav posao odraditi u njezino ime, prenosi Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar