Fernando Alonso je dobro, ali ostaje na intenzivnoj njezi

Formula 1 23. velj 201512:34 > 12:56
Guliver/Getty Images/Lars Baron

Bivši svjetski prvak u Formuli 1 Španjolac Fernando Alonso ostat će na intenzivnoj njezi i dodatnim pretragama u bolnici u Barceloni, nakon nedjeljnog izlijetanja za vrijeme testiranja na stazi Circuit de Catalunya.

Pročitajte još:

Fernando Alonso je u nedjelju na stazi u Barceloni izgubio kontrolu nad svojim McLarenom i pri brzini oko oko 150 km/h zaletio se u zaštitnu ogradu pri izlasku iz Zavoja 3. Nesreća se dogodila oko 12.35 sati, a Alonso je helikopterom prevezen u bolnici, gdje su pretrage pokazale da je pretrpio potres mozga.

Iako nije bilo drugih ozbiljnih ozljeda, bolnička procedura nalaže da se pacijenti u takvim slučajevima zadrže na odjelu intenzivne njege, gdje će Alonso u ponedjeljak obaviti i dodatne pretrage.

Iz tabora McLarena objavljeno je da ne postoji nikakav razlog za brigu, te da se Alonso osjeća dobro.

“Takve se nesreće događaju na testiranjima. Srećom, on je dobro, ali je morao prenoćiti u bolnici zbog potresa mozga. Automobil nije pretrpio teža oštećenja, ali je udarac bio dovoljno snažan da obavimo detaljan pregled mjenjačke kutije i drugih dijelova motora”, izjavio je u ponedjeljak tehnički direktor McLarena Eric Boullier.