Jenson Button odlazi iz McLarena?

Formula 1 07. stu 201410:37 > 10:39
Izvor: Reuters/Laszlo Balogh

U zadnje vrijeme se dosta spekulira budućnosti Jensona Buttona, posebno zbog sve izvjesnijeg povratka Fernanda Alonsa u MclLaren, pa mediji prenose da se pojavila mogućnost da prvak iz 2009. godine završi karijeru.

Button je pak pred utrku za Veliku nagradu Brazila rekao da nije donio nikakvu odluku i da ima više opcija. Dodao je i da ne želi ostati u Formuli 1 ako ne postoji šansa da se bori za pobjede. 

Na pitanje da li bi ostao u McLarenu ako bi mu ponudili, poslije tneizvjesnosti koja je trajala tjednima, Britanac je rekao da je to dobro pitanje na koje u ovom trenutku ne može dati odgovor.

“Kada se nađete u poziciji u kojoj je bio veliki broj vozača tijekom godina, i ne znate da li će vam produžiti ugovor, to vam otvori oči ka drugim izazovima i mogućnostima. Možda Formula 1, neki drugi sport ili nešto potpuno drugačije, ja sam uzbuđen zbog izazova koji su ispred mene.”

 Britanski vozač je trenutno najiskusniji u Formuli 1, a trijumfirao je na 16 utrka od svog debija 2000. godine u bolidu Williamsa. Kakav god bio kraj ove sezone, Button je naglasio da se sigurno neće povući i nestati iz auto-moto sporta.Još je istaknuo da bi uživao kada bi bio u momčadi s Alonsom, kao što je bio slučaj kada mu je momčadski kolega u McLarenu od 2010. do 2012. godine bio Luis Hamilton.

“Ono što mi najviše nedostaje u ovom trenutku je ta borba za pobjede, i to mi možda i najteže pada. Ako ostanem u Formuli 1 slijedeće godine, moram pobijeđivati. Ovdje sam iz tog razloga, a zadnje dvije godine nisu takve. Prve tri sezone u McLarenu su bile sjajne, nismo osvojili titulu, ali je izazov bio nevjerojatan. Zadnje dvije godine su bile teške, a slijedeće godine ako budem u Formuli 1, želim pobeđivati”, naglasio je Button.

Najbrži cirkus na svijetu nastavlja se tijekom vikenda Velikom nagradom Brazila na “Interlagosu”.