Eurokup: Cedevita-Gran Canaria (20.15)

Košarka 04. ožu 201513:05 > 13:09
Izvor: Goran Mehkek / CROPIX

U tjedan dana košarkaši Cedevite imaju priliku preko jakih Španjolaca plasirati se u četvrtzavršnicu Eurokupa.

Pročitajte još:

Večeras u 20:15h u Košarkaškom centru Dražen Petrović Cedevita će se suprotstaviti španjolskoj Gran Canariji. Riječ je o prvoj od ukupno dvije utakmice koje će ove dvije momčadi odigrati u sklopu osmine finala Eurokupa, a uzvrat je na Kanarima tjedan dana kasnije.

Gran Canaria je trenutno deveta momčad Endesa lige, u kojoj ima po 11 pobjeda i poraza, a koliko je momčad trenera Aita Garcije Renesesa ozbiljna govori i podatak da je ove godine od 16 utakmica u Eurokupu izgubila tek jednu.

“To je momčad koja je odlično igrala cijeli Eurokup. Čeka nas izuzetno teška utakmica jer u ovoj fazi natjecanja uopće nema slabijih sastava Sigurno da ćemo morati imati maksimalnu koncentraciju i sve segmente igre na maksimalnom nivou kako bi dobili tu utakmicu. Pripremamo se, dobro treniramo i nadam se da ćemo biti spremni za utakmicu”, izjavio je centar Cedevite Miro Bilan.

Nije tajna da su Zagrepčani u krizi. Poraz od Mega Leksa od petka boli još uvijek i srijeda bi bila pravi trenutak da se Cedevita vrati na stare staze.

“Osciliramo u zadnje vrijeme dosta iz utakmice u utakmicu. Mi igrači znamo pričati među sobom i složimo se da nam je trening jači nego utakmica. Nekako to ne uspijevamo pretočiti na utakmici. Možda zbog straha od faula. Sigurno je na treningu lakše jer se neke stvari puštaju, no mislim da treba ući agresivno i čvrsto, odmah se postaviti i to je jedini put za bilo koju utakmicu, a ne samo za ovu sljedeću”,dodao je Bilan.

O samoj Gran Canariji Miro ima visoko mišljenje: “To je stvarno jedna dobra ekipa, praktički s 12 jednakih igrača. Kvalitete ima i na vanjskim i na unutarnjim pozicijama, tako da se ne možemo koncentrirati samo na jednog igrača da ga zaustavimo. Trebati će jedna prava timska igra i taktika da ih svi skupa zaustavimo.”