Oštre kritike na Pepov račun: Giganti ne igraju na Otoku

Nogomet 05. velj 201608:46 > 08:50
REUTERS

Pep Guardiola će na ljeto službeno preuzeti Manchester City, a ova vijest je proteklog tjedna bila u žiži javnosti, koja je i dalje podijeljena.

Osim Yaye Tourea, koji je prvi izrazio nezadovoljstvo dolaskom Pepa Guardiole na klupu tima za koji on i igra, svoj negativni sud dao je i Dietmanr Hamann.

“Premier liga nije najbolja u Europi. Bundesliga je svojim napadačkim i tehničkim stilom atraktivnija”, kazao je bivši as Bayerna.

On smatra da ni veliki ugovor o TV pravima ne donosi mnogo dobrog, te da daje lažnu sliku.

“Premier liga ide u krizu. Rast novca na 2,3 milijarde eura ne povećava kvalitetu igre. OK mi je da igrači poput Waynea Rooneyja ili Davida Silve zarađuju 15 milijuna godišnje, ali u Engleskoj svaki igrač koji zna hodati dobija tri milijuna. To je opasno za engleske klubove”, kazao je.

“Ako želite bolje ugovore o TV pravima, Engleska vam ne smije biti uzor, jer ondje uspjeha nema. Engleska je u posljednjih pet godina pokazala da novac nije garant uspjeha“, kazao je Hamann, prenosi Goal.com.

“Ako nabrojite 50 top igrača, dobar dio njih naći ćete u Premier ligi. Aguero, Hazard, Silva, Özil, Sanchez… Ali pravi giganti igraju drugdje: Messi u Barceloni, Ronaldo u Madridu, Neuer i Müller u Bayernu”, dodao je bivši as njemačkog nogometa.

Za kraj, o Pepu Guardioli: “Nakon dolaska iz Barcelone i Münchena, iznenadit će se. Na nekim engleskim stadionima atmosfera je takva da će možda pomisliti da je u Unterhachingu”.