Ancelotti uvodi promjene u Bayernu: Odlazi Lewandowski?

Nogomet 08. velj 201615:10 > 15:21
Izvor: REUTERS

Veliko je pitanje kako će izgledati Bayern slijedeće sezone nakon što Pep Guardiola napusti klub i ode u Manchester City. Spominju se dolasci, ali i odlasci velikog broja igrača, a španjolski Sport ističe kako bi se velika promjena mogla dogoditi u napadačkom dijelu momčadi.

Nije tajna da mnogi europski velikani žele dovesti Roberta Lewandowskog, a najviše je zagrizao madridski Real. Navodno bi ga i Guardiola želio povesti na Etihad, a sam Lewandowski je u nekoliko navrata dvosmisleno pričao o svojoj budućnosti u Münchenu. Uvijek je nakon tih izjava u zraku ostala visiti mogućnost odlaska.

Sport donosi kako bi Bayern pristao prodati Lewandowskog za pravu cijenu, a već su i naciljali njegovu zamjenu. U Bayernu poljskog napadača ne žele prodati ispod 80 millijuna eura, a Real i Manchester City toliko mogu platiti.

No, taj iznos ne bi dugo ostao u redovima bavarskog velikana, odmah bi bio proslijeđen u Torino jer Bayern želi Lewandowskog zamijeniti Paulom Dybalom.

Argentinac je uoči ove sezone Palermo zamijenio Juventusom, a svojim igrama u ‘Staroj dami’ je potvrdio kako je jedan od najboljih mladih igrača na svijetu. Već su se pojavile spekulacije o njegovom odlasku u Barcelonu, a i Lionel Messi je istaknuo kako je Dybala igrač o kojem će se dugo pričati.

Juventus je demantirao mogućnost njegove prodaje, ali Bayern bi mogao ponuditi iznos kojeg je nemoguće odbiti.

Naime, uz onih 80 milijuna eura, koliko planiraju dobiti za Lewandowskog, u Münchenu su voljni dodati još 20-30 milijuna. Juventus bi u tom slučaju na Dybali u samo godinu dana zaradio oko 70 milijuna eura. Palermu su ga platili 32 milijuna.