Steaua može koristiti ime i obilježja u Europskoj ligi

Nogomet 08. pro 201414:28 > 14:29
epa/Robert Ghement

Nakon što su odlukom Vrhovnog suda izgubili pravo na korištenje imena i klupskih obilježja, čelnici Steaue i rumunjskog Ministarstva obrane u ponedjeljak su dogovorili da će klub moći iste koristiti na utakmici Europske lige u četvrtak protiv kijevskog Dinama.

Pročitajte još:

Dogovorom Steauinog predsjednika Valeriuja Argaseala i predstavnika Ministarstva obrane, slavni rumunjski klub izbjegao je ponavljanje scenarija na utakmici Europske lige koji mu se dogodio u subotu u rumunjskom prvenstvu protiv Iasija. Naime, na toj su utakmici igrači istrčali u žutim, umjesto crveno-plavim dresovima bez grba, a na semaforu je umjesto imena Steaua pisalo “gosti”. Službeni spiker je momčad predstavio kao “rumunjske prvake”, a ime Steaua nijednom nije spomenuto.

Steaua je, naime, osnovana 1947. godine kao vojni klub, ali je prije nekoliko godina privatizirana. No, Ministarstvo obrane je pokrenulo sudski potpupak za zaštitu svih obilježja kluba. Na prvostupanjskom sudu je Ministarstvo izgubilo spor, ali je Vrhovni sud poništio tu odluku i presudio u korist osnivača kluba, čime je ime europskog prvaka iz 1986. godine stavljeno izvan uporabe.