Čačić: Mediji su napravili gubitnike od nas

Nogomet 14. stu 201706:55 > 06:58
Podijeli:
Izvor: Igor Soban/PIXSELL

'U Turskoj smo izgubili samo iz jednog razloga. Tursku su pratili navijači! Nisu imali šanse za plasman, a tamo je protiv nas bilo sve krcato i svi su imali zastavice'

Plasman Hrvatske na Svjetsko prvenstvo bila je tema Otvorenog HTV-a u ponedjeljak navečer.

“Naravno da mi je žao što neću ja biti u Rusiji. Rekao sam to i igračima. Međutim, moram odgovoriti na neke stvari koje se po meni krivo naglašavaju. Mi nikako nismo igrali u slaboj skupini. Island nikako nije bezveze i pokazuje je to već neko vrijeme. Pokazao je to i na Euru gdje je odigrao i jednu stepenicu više od nas. Na kraju svega mediji su napravili gubitnike od nas, a igrali smo najbolji nogomet na EP. Na kraju smo tamo ispali od prvaka Europe. U ovim kvalifikacijama smo imali potpuno komfornu situaciju do Islanda. Ta utakmica je bila u lošem terminu, a bilo je tu i još nekoliko faktora koji su zapravo odlučujući”, rekao je bivši izbornik Ante Čačić pa nastavio bez pauze:

“U Turskoj smo izgubili samo iz jednog razloga. Tursku su pratili navijači! Nisu imali šanse za plasman, a tamo je protiv nas bilo sve krcato i svi su imali zastavice. Kako su mene pratili? Znate svi jako dobro! Bili smo pokradeni u Turskoj, svi to znaju. Ne kažem da je bilo namjerno, ali sudac nije vidio ni penal ni igranje rukom. Nakon toga dogodila nam se Finska i loše iskustvo s terenom protiv Kosova. Ponavljam, mi nismo imali ono što su imali Turci. Međutim, moram istaknuti da sam ponosan što će ova Hrvatska biti na Svjetskom prvenstvu. Naša je igra bila loša samo i jedino 20 minuta protiv Finske.”

U emisiji je gostovao i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović koji je istaknuo kako Savez ne ovisi o plasmanu reprezentacije na velika natjecanja, no kako su ti isti plasmani ‘svakako odlična stvar’. Na njegova izlaganja burno je reagirao Ćiro Blažević.

“A recite mi jel’ netko vas osobno možda pohvalio? Za vaš odrađeni posao? Pa vi ste smijenili četiri izbornika! To što ste vi napravili nije napravila ni Sjeverna Koreja!”