Maradona optužio vlastite kćeri za krađu njegovih milijuna

Nogomet 26. stu 201711:03 > 11:07
Getty images Paolo Bruno

"Znaju gdje živim i mogu doći kad god požele. Oprostila sam mu ono najgore i tako ću učiniti i sada", poručila je Maradonina kćer Giannina.

Argentinska i svjetska nogometna legenda Diego Maradona optužio je dvije svoje kćeri da su mu ukrale 3,4 milijuna funti i prebacile na račun u Urugvaju te je pozvao pravosudne vlasti da jednu od njih strpaju u zatvor, piše britanski list Daily Mail.

Proslavljeni argentinski nogometaš optužio je za krađu bivšu suprugu Claudia Villafane i kćeri Dalmu and Gianninu.

Obitelj je ukradeni novac prebacila na bankovni račun otvoren u Urugvaju, a dio novca iskoristila je za kupnju nekretnine u Sjedinjenim Državama, tvrdi danas 57-godišnji Maradona.

Njegov odvjetnik tvrdi da je 28-godišnja Giannina provela “nekoliko sati” u Urugvaju u kolovozu, dovoljno da ondje na svoj bankovni račun prebaci očev novac, piše španjolski sportski list Marca.

“Ako se to pokaže točnim, ako na tom računu postoji novac kao što mislimo, nema druge nego da bude uhićena”, rekao je odvjetnik.

Giannina je na optužbe oca i njegova odvjetnika odgovorila na Twitteru “Znaju gdje živim i mogu doći kad god požele” te je dodala “Oprostila sam mu ono najgore i tako ću učiniti i sada”.

Maradona, nekada ovisnik o kokainu, optužuje bivšu suprugu da je “mozak” cijele operacije krađe njegova novca. Claudia Villafane bila je s njime u braku od 1998. do 2003.

Nekadašnji igrač klubova Barcelona, Napoli i argentinskog Boca Juniors, Maradona je prestao igrati nogomet 1997., a danas vodi nogometni klub Fujairah SC u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.