Iva Olivari: Bili smo zajedno 52 dana bez ijedne prepirke

Nogomet 23. srp 201807:45 > 07:49
Podijeli:
Izvor: Igor Kralj/PIXSELL

Team menadžerica nogometne reprezentacija progovorila je o odnosu među hrvatskim nogometašima tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji.

“Bili smo zajedno 52 dana. Igrači, stručni stožer, članovi delegacije. U cijelom tom razdoblju nije bilo jedne jedine prepirke, da ne govorim incidenta. I doma se s najbližima posvađate ako 52 dana neprekidno provedete zajedno. Kod nas nije bilo ni jednog povišenog tona. Atmosfera je doista bila iznimna. Vjerujem da je to isto jedan od važnih razloga koji su doveli do ovog uspjeha. Naglašavali smo i strateški u našoj komunikaciji da smo “obitelj”, ali to se ne može glumiti – vidjelo se na svakom treningu, na svakoj konferenciji za medije i, prije svega, na svakoj utakmici da vlada upravo takva, obiteljska atmosfera”, rekla je Olivari Večernjem listu.

Jedina je žena na klupi hrvatske reprezentacije.

“Prvi put na klupu A reprezentacije sjela sam na Europskom prvenstvu u Francuskoj odlukom izbornika Ante Čačića, koji me priključio stručnom stožeru. Uz veliko uzbuđenje to je za mene prije svega bila odgovornost i velika čast. Tako je i dandanas. Nisam previše o tome razmišljala gledajući kroz prizmu činjenice da sam žena pa je to, kao, nešto neobično, no tijekom ovoga Prvenstva shvatila sam da je u mnogim zemljama to doživljeno kao svojevrstan fenomen. Drago mi je ako sam i jednoj djevojci svojim primjerom dala motiv da se u životu bavi onim što voli, neovisno o predrasudama okoline. Ponavljam, drago mi je što u HNS-u takvih predrasuda nije bilo”, kaže.

Što se tiče izbornika Dalića, Iva Olivari kaže kako je riječ o osjećajnom čovjeku koji je prema igračima direktan i odlučan, te da bi joj bilo drago da se suradnja s HNS-om nastavi.

“Zlatko je jednostavan čovjek, bez puno kompliciranja, zna što hoće, što mu je cilj i to jasno artikulira. Vrlo brzo se o svemu dogovorimo. Svakome od nas prepušta da radi svoj posao najbolje što zna, a s druge strane lako je dostupan i uvijek na dispoziciji kada je to potrebno. Povjerenje koje ima prema suradnicima i jasna komunikacija sigurno su mu važne odlike u rukovođenju cijelom ekipom jer on nije šef samo za 22 igrača nego i cijeli širi stožer”, zaključuje Olivari.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.