Primio bizaran autogol i pokazao svima kako ne treba braniti

Nogomet 17. tra 201514:13 > 14:27
Izvor: youtube/screenshot

Često imamo prilike svjedočiti raznim bizarnim golovima koji dolaze sa svih strana svijeta, ali ono što su nam pokazali igrači iz brazilskog niželigaša Muricija zaista je ''remek-djelo'' pogrešaka i nesretnih okolnosti.

Igrala se 38. minuta drugog poluvremena kada je jednu dugu loptu na lijevoj strani terena pokupio stoper Muricija i pod pritiskom suparničkog napadača ju poslao golmanu Leu. Djelovalo je bezopasno, ali traljavost golmana potpomognuta lošim terenom učinila je svoje. U trenutku kada ju je htio ispucati u teren lopta je poskočila, prešla mu preko noge i krenula prema golu. Da stvar bude gora vratar ju je uspio stići prije nego je prešla gol liniju, ali je zajedno s njom otklizao u gol.

PROČITAJTE JOŠ

Ovakav gol zaista je rijetka kombinacija pogrešaka i prava noćna mora za trenera. Jedan od glavnih naputaka obrambenim igračima je da nikada golmanu ne vraćaju loptu u okvir gola, a to je upravo ono što se ovdje dogodilo. Drugu pogrešku učinio je vratar kada je loptu išao ispucati prije nego ju je ”uštopao”, za što je imao dovoljno vremena. Posljednja i najveća pogreška također je djelo vratara koji je u padu išao uhvatiti loptu umjesto da ju je izbacio bilo gdje u teren.

Za sve ostalo pobrinula se inercija koja je nesretnog Lea i loptu povukla u gol.