Davor Šuker i HNS ponosni: Nitko od testiranih u HT Prvoj ligi nema koronu

Nogomet 02. kol 202014:01 > 14:03
Izvor: Marko Lukunic/PIXSELL

Rezultati upravo završenih genetičkih testiranja na prisustvo SARS-CoV-2 na uzorku od 306 igrača i članova stručnih stožera Hrvatski Telekom Prve lige isključili su postojanje Covid-19 u testiranoj populaciji, priopćio je HNS.

Svim testiranima medicinari su uzeli bris ždrijela iza nosne šupljine i uzorak krvi, a od svibnja ove godine sveukupno je obavljeno 1752 seroloških i molekularnih testova.

VEZANE VIJESTI

HNS navodi da je u svibnju, za razliku s najnovijim rezultatima, utvrđeno da je dva posto ispitanika imalo protutijela IgG protutijela granične i pozitivne vrijednosti za ciljani protein SARS-CoV-2, što je značilo da su u nekom trenutku ranije mogli imati kontakt s virusom.

Sada, međutim, navodi HNS, samo dva mjeseca nakon prvih seroloških testiranja, vrijednosti protutijela IgG značajno su niže.

“Iznimno sam ponosan na uspješan način na koji se hrvatska nogometna obitelj nosila s velikim izazovom pandemije novog koronavirusa. Projekt testiranja igrača i stožera pokazao se kao veliki uspjeh te nam je omogućio da uspješno zaključimo proteklu natjecateljsku godinu”, poručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

#related-news_0

“Prikladna testiranja te odgovorno ponašanje od iznimne su važnosti za održavanje nogometnih natjecanja u Hrvatskoj, ali i za sudjelovanje u europskim klupskim natjecanjima – zato pozivam sve članove hrvatske nogometne obitelji da poštuju preporuke liječnika i ostanu odgovorni”, zaključio je Šuker.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.