Grčka, Cipar, Mađarska i Poljska mogući neutralni tereni u pretkolima eurokupova

Nogomet 06. kol 202018:38 > 18:39
Izvor: Harold Cunningham/Getty Images for UEFA

Europski nogometni savez (UEFA) objavio je u četvrtak kako su četiri zemlje, Grčka, Cipar, Mađarska i Poljska, ponudile biti neutralni tereni za odigravanje utakmica europskih kupova u nadolazećoj sezoni ukoliko ograničenja u vezi putovanja povezana s pandemijom koronavirusa onemoguće igranje prema originalnom rasporedu.

UEFA planira da se kvalifikacije za Ligu prvaka i Europsku ligu za sezonu 2020/21. odigraju od 8. kolovoza do 1. listopada, no s obzirom na sve veća ograničenja vezana za putovanja sve je teže organizirati odigravanje utakmica.

Iz UEFA-e su objavili kako su Grčka, Cipar, Mađarska i Poljska spremne ponuditi svoje stadione na dane odigravanja utakmica, a vlasti u tim zemljama ponudit će sigurnosni koridor za putovanja.

Prema naputcima UEFA-e, klub koji će biti određen kao domaćin utkamice uz svoj stadion mora ponuditi i alternativnu lokaciju za odigravanje utakmice. Domaćini utakmica morat će odustati od natjecanja u slučaju da ne obavijeste UEFA-u o ograničenjima putovanja ili ukoliko se ograničenja uvedu 48 sati ili manje od predviđenog početka utakmice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.