"Izmjene Zakona dovest će do promjene čelništva HNS-a"

Nogomet 16. lip 201522:11 > 22:18
Izvor: N1

Još se ne smiruju strasti oko kukastog križa na travnjaku Poljuda. Hrvatska je postala prva reprezentacija koja će dobiti kaznu Uefe iako je igrala pred praznim stadionom.

Odgovornost se prebacuje na relaciji HNS – Hajduk – MUP. Kako se nitko ne osjeća odgovornim tako nema ni ostavki.

Sve je u Dnevniku N1 komentirao i nekadašnji dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković.

Kako komentirate ove proturječne informacije da je svastika uočena i prije početka utakmice, odnosno kako je moguće da nije bila uočena?

“Očito da su gospoda u HNS-u zbunjeni zbog čega je nastala konfuzija. Očito nisu očekivali ovakve kritike. Nespremno su sve ovo dočekali. Sad se pokušavaju izvući, ali ne sumnjaju. Ja mislim da nema sumnje da je ta svastika uočena i prije početka utakmice”.

Svjedočimo prebacivanju odgovornosti, tko je prema vama odgovoran?

“Po načelu objektivne odgovornosti odgovara organizator, a to je HNS”.

Nitko u HNS-u izgleda ni ne razmišlja o ostavkama?

“Institut ostavke u našem društvu još nije zaživio, pa je tako i u HNS-u”.

Još se ne zna počinitelj, ali najvjerojatniji motiv je upravo sukob s HNS-om, u ovako napetoj situaciji na relaciji navijači – HNS, Hajduk i grad Split i HNS, kako se uopće mogu spriječiti izgredi na utakmici protiv Bugarske?

“Aposlutno motiv toga je sukob HNS-a i navijača. To je nepremostiv jaz i tu mislim nema povratka. Što s tiče utakmice s Bugarskom, ako će se utakmica igrati pred publikom mislim da se utakmica može organizirati Splitu bez ikakvih problema. U saborskoj je proceduri izmjena Zakona o sportu, a suština je da se mijenja struktura HNS-a. Prijelazne i završne odredbe predviđaju da će HNS morati uskladiti svoje statute i provesti izbore unutarnje izbore u roku od šest mjeseci nakon stupanja na snagu izmjena zakona. Tim izmjenama zakona trebalo bi doći do promjene čelništva HNS-a.